Η συνταγή του ζουμερού, του γνωστού και μη εξαιρετέου γλυκού που μαζί με τη μοναδική θέα της πόλης, συνδιαμορφώνει το μικρό, γλυκό, τελετουργικό που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει πριν αφήσει τα Χανιά.
Συνταγή για το διάσημο σοκολατενιο κέικ της καφετεριας Κουκουβαγιας στα Χανια.
Υλικά:
- Για το σιρόπι:8 κουταλιές σούπας κακάο
- 2μιση φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 βούτυρο λουρπακ
- 4 φλιτζάνια γάλα
Για τη ζύμη:
- 1 baking powder
- 4 αυγά
- 2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
- Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
- Έπειτα, ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
- Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει μείνει στο κατσαρολάκι.
- Περιμένουμε λίγη ώρα να το «πιει» και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Για έξτρα απόλαυση, δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μόλις βγει το κέικ, άλλα κρατάμε ένα φλιτζανάκι και βάζουμε έξτρα σε κάθε κομμάτι από πάνω.
Σημειωση: δεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της «Κουκουβάγιας», αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!
ΠΗΓΗ:just-out.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου