πεντανοστιμες κρεπες στο φουρνο γεμιστα με κιμα τρελα ειναι…
12 κρέπες (δόση για 15 – 16 κρέπες):
3 αυγά
1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι
λίγο αλάτι
1 ½ κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
3 αυγά
1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι
λίγο αλάτι
1 ½ κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
Για το μείγμα κιμά:
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια
½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.)
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο
κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια
½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.)
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο
κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
1. Ετοιμάζουμε τις κρέπες:
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το κονιάκ και τη μαργαρίνη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 30΄.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι τεφάλ διαμέτρου 22 εκ. να κάψει. Ρίχμουμε μισό περίπου φλυτζανάκι του καφέ (60 ml) χυλό γέρνοντας το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει τον πάτο (πρέπει να ανακατεύουμε το μείγμα κάθε φορά που παίρνουμε μία ποσότητα από αυτό). Όταν η κρέπα ψηθεί τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το κονιάκ και τη μαργαρίνη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 30΄.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι τεφάλ διαμέτρου 22 εκ. να κάψει. Ρίχμουμε μισό περίπου φλυτζανάκι του καφέ (60 ml) χυλό γέρνοντας το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει τον πάτο (πρέπει να ανακατεύουμε το μείγμα κάθε φορά που παίρνουμε μία ποσότητα από αυτό). Όταν η κρέπα ψηθεί τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
3. Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά βλ.: Σάλτσα ντομάτας με κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και μετά τον κιμά καλά. Σβήνουμε με το κρασί (περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ).
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξυλάκι κανέλας, τα μπαχάρια, το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45΄. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και τα φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και μετά τον κιμά καλά. Σβήνουμε με το κρασί (περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ).
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξυλάκι κανέλας, τα μπαχάρια, το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45΄. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και τα φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
4. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας, διπλώνουμε τις άκρες επάνω και στρώνουμε σε βουτυρωμένα σκεύη με τα οποία και θα τις σερβίρουμε (παραλληλόγραμμο ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης 29X18).
5. Βράζουμε τη σάλτσα 5΄ και περιχύνουμε τις κρέπες.
6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
5. Βράζουμε τη σάλτσα 5΄ και περιχύνουμε τις κρέπες.
6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
7. Ψήνουμε στους 180°C για 30΄
ΠΗΓΗ:igastronomie.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου