ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΗΚ
3 φλ.αλεύρι
2 φλ. νερό
11/2 φλ.ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ.γ σόδα
λίγο αλάτι
5 κ.σ κακάο
1/2 φλ.βητάμ λιωμένο
1 φακελάκι μπέικιν
3 φλ.αλεύρι
2 φλ. νερό
11/2 φλ.ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ.γ σόδα
λίγο αλάτι
5 κ.σ κακάο
1/2 φλ.βητάμ λιωμένο
1 φακελάκι μπέικιν
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ.ζάχαρη
2 1/2 φλ.νερό
1 βανίλια
1 κ.σ βητάμ
1 κ.σ γλυκόζη(αν δεν έχω βάζω 1 κ.γ χυμό λεμονιού)
3 φλ.ζάχαρη
2 1/2 φλ.νερό
1 βανίλια
1 κ.σ βητάμ
1 κ.σ γλυκόζη(αν δεν έχω βάζω 1 κ.γ χυμό λεμονιού)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα
1 φλ.φυτική κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο
1 κ.σ βητάμ
2 κ.σ άχνη
1 βανίλια
200 γρ.κουβερτούρα
1 φλ.φυτική κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο
1 κ.σ βητάμ
2 κ.σ άχνη
1 βανίλια
-Για το κέηκ ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με σύρμα σε ταψάκι 30Χ35 περίπου και ψήσιμο στους 180 για 35 με 40 λεπτά.
(Το τσεκάρω στο μισάωρο).Όταν βγει από το φούρνο το τρυπάω στην επιφάνεια και το αφήνω να γίνει χλιαρό.Βράζω όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι 1-2 λεπτά και σιροπιάζω αμέσως το γλυκό.Λιώνω τη σοκολάτα με το βητάμ στα μικροκύμματα.Χτυπάω την κρέμα με την άχνη και τη βανίλια σε σαντιγύ και την ενώνω με τη σοκολάτα και απλώνω πανω στο γλυκο.
Καλή επιτυχία!!! Διατηρώ στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου